Ingredience
- 60g ovesné mouky
- 1 vejce
- vanilkové a banánové sladidlo My protein
- půl lžičky sody a špetka kypřicího prášku
- cca 100ml kefíru
- 1 banán
- 2 lžičky karobu
- 1 lžička burákového máslo
Postup
1Ovesnou mouku (rozemleté ovesné vločky) smícháme s kypřicím práškem, sodou, kefírem (dát ho tam tolik, aby byla příznivá konzistence), žloutkem a sladidly. Nakonec opatrně zamícháme vyšlehaný bílek.
2Poté si připravíme banánovou nutelu:1 zralejší banán si rozmačkáme, přidáme do něj karob a burákové máslo a vše pořádně promícháme tak, aby vznikla jemná hmota.
3Rozpálíme si pánev, přidáme trochu kokosového oleje a dáme první vrstvu lívancového těsta na to banánovou nutelu a tu přelijeme druhou tenčí vrstvou těsta, pečeme dozlatova.