Ingredience

  • 140g slunečnicových semínek
  • 145g ovesných vloček
  • 50g dýňových semínek
  • 15g psyllium
  • 8g soli
  • 350g vody
  • 90g lněné semínko
  • 20g kokosový tuk

Postup

Vločky, slunečnicová, dýňová semínka, psyllium a sůl smícháme v misce. Do vody přidáme lněná semínka a kokosový tuk, který rozmixujeme tyčovým mixérem. Vznikne z toho gel, který chleba bude držet pěkně pohromadě. Suchou směs smícháme s mokrou a dáme do formy vyloženou pečícím papírem. Přikryjeme a necháme 12 hodin bobtnat v ledničce.
Po 12 hodinách vyndáme z lednice, dáme do vyhřáté trouby na 200 stupňů a pečeme 20 min., pak opatrně vyklopíme na plech a pečeme dalších 30-40 min. z druhé strany. Ideální je pak chleba nechat vychladnout na mřížce.

Možná to vypadá trochu složitě, ale věřte, že je to jednoduché jako facka a s výsledkem budete maximálně spokojeni
Chleba je výborný sám o sobě, není ani zapotřebí ho něčím mazat

A nutriční hodnoty? Je pravdou, že je tam hodně tuků, ale zdravých, takže pokud chleba nesníte naráz, tak bych se toho vůbec nebála Energetická hodnota na 1ks:
Bílkoviny: 4,3g
Sacharidy: 8,2g
Tuky: 12g
Vláknina: 4g