Ingredience

  • 2 cups half and half
  • 1 střední cuketa
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • půlka plechovky loupaných rajčat
  • pár ančoviček
  • ricotta
  • olivy, jarní cibulka
  • opražená slunečnicová semínka
  • sůl, pepř, bazalka

Postup

  1. Cibulku restujeme dozlatova, přidáme na plátky nakrájený česnek, rajčata a koření. Vaříme dokud se nám směs nezredukuje na požadovanou konzistenci (ne příliš hustá ani příliš tekutá 🙂)
  2. Mezi tím nakrájíme cuketu na tenké plátky a pak na nudličky(nebo můžete rovnou škrabkou tvořit nudličky). Do směsi přidáme nadrobno nakrájené olivy, ančovičky a jarní cibulku.
  3. Nudle z cukety dáme na sucho na pánev, opepříme a chviličku restujeme (1-2min.) pak je přendáme na talíř, přelijeme rajčatovou salsou, dozdobíme lžičkou ricotty a posypeme opraženými slunečnicovými semínky.

Sdílet
Předchozí článekBatátové brownies