Ingredience
- 2 cups half and half
- 1 střední cuketa
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- půlka plechovky loupaných rajčat
- pár ančoviček
- ricotta
- olivy, jarní cibulka
- opražená slunečnicová semínka
- sůl, pepř, bazalka
Postup
- Cibulku restujeme dozlatova, přidáme na plátky nakrájený česnek, rajčata a koření. Vaříme dokud se nám směs nezredukuje na požadovanou konzistenci (ne příliš hustá ani příliš tekutá 🙂)
- Mezi tím nakrájíme cuketu na tenké plátky a pak na nudličky(nebo můžete rovnou škrabkou tvořit nudličky). Do směsi přidáme nadrobno nakrájené olivy, ančovičky a jarní cibulku.
- Nudle z cukety dáme na sucho na pánev, opepříme a chviličku restujeme (1-2min.) pak je přendáme na talíř, přelijeme rajčatovou salsou, dozdobíme lžičkou ricotty a posypeme opraženými slunečnicovými semínky.