Ingredience

  • 1 velký lilek
  • Loupaná rajčata (plechovka)
  • Šalotka
  • Černé olivy
  • Ricotta
  • Sůl, pepř, skořice, bazalka

Postup

  • Omytý lilek nakrájíme na tenké plátky, posolíme a necháme ho vypotit.
  • Mezi tím si nakrájíme šalotku a na troše olivovém oleji osmahneme, přidáme jednu plechovku loupaných rajčat a vše pěkně povaříme.
  • Až nám vznikne hustější konzistence, tak přidáme nakrájené olivy, osolíme, opepříme a přidáme bazalku (tou rozhodně nešetřit :-)).
  • Lilky osušíme a začneme vše vrstvit. První plátek lilku lehce osolíme, opepříme, potřeme ricottou. Na to dám další plátek lilku, který posypeme skořicí a pepřem a rozetřeme na něj rajčatovou směs a takto vrstvíme a vrstvíme. Horní část by měl tvořit plátek lilku, který osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
  • Dáme do předehřáté trouby (180 stupňů) a pečeme cca 15-20min. Můžeme to podávat jako samostatné jídlo a nebo jako přílohu k rybě, masu.