Ingredience

  • 300g rebarbory
  • 100g ovesné mouky
  • 2 vejce
  • 1,5 lžičky kypřícího prášku
  • 2,5 lžičky mletého zázvoru
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 2 odměrky proteinu (pistáciová příchuť)
  • 50-100ml mléka
  • citrón

Postup

  • Rebarboru si nakrájíme na menší kousky (cca 1-2cm)
  • Poté si připravíme těsto: mouku smícháme s kořením, proteinem, kypřicím práškem a kúrou z citrónu.
  • Vyšleháme si bílky a ve druhé misce vyšlehám do lehké pěny žloutek, ke kterému začnu postupně přisypávat suché suroviny. Až bude těsto příliš husté, tak přilijeme trochu mléka (přiléváme tak,aby těsto nebylo příliš tekuté), protože po smíchání surovin přidáme vyšlehané bílky,které nám těsto trochu naředí a pomalu promícháme.
  • Na dno celé pečící formy, kterou vyložíme pečícím papírem, nasypeme lžičku třtinového cukru a na to poklademe kousky rebarbory.
  • Celé to přelijeme těstem a dáme péct do předem vyhřáté trouby(180 stupňů) na cca 30min.

Sdílet
Následující článekSemínkový chleba mez mouky